Шампоанът против косопад – незаменимият помощник

От край време се счита, че косопадът е проблем предимно на мъжете, но с напредване на медицината и информираността на хората, става ясно, че косопадът се среща също и при жените и децата.

Симптомите на косопада зависят от фактори като възраст, пол и причини за появата му.

Причините

Причините могат да бъдат най-различни, както генетични, така и в следствие на външни влияния или недиагностицирани вътрешни болести. Често срещани причини са андрогенната алопеция, телогенен ефлувиум, трихофития или алопеция ареата. С напредването на науката се разширяват и проучванията за косата.

Според едно от тях, над 95% от случаите на косопад при мъжете се дължат на андрогенната алопеция, но причини могат да бъдат и стресът, наследственост, заболявания или прием на медикаменти.

Косопадът при жените

Косопадът при жените е не по-малък проблем, но често той се дължи на агресивни външни влияния, като използването на преса за коса, сешоар, маша, стилизиращи продукти или боядисване. Не са изключени и случаите на косопад като последица от стрес, бременност, хормонален дисбаланс, прием на орални контрацептиви или други лекарства, загуба на тегло, инфекции или кожно заболяване.

Косопадът при децата

Най-успешно лечимият косопад е този при децата. Причините за появата му могат да са гъбични инфекции, кръгов или травматичен косопад. При навременно диагностициране се лекува бързо и успешно. Лечението на косопада винаги е строго индивидуално и заввисещо от много фактори, но неизменен негов помощник е правилно избраният шампоан против косопад.

Шампоаните против косопад

Също като медикаментите и шампоаните против косопад имат своята значима роля в оздравителните процеси. Една от основните им функции е да подобряват кръвообращението, така те помагат на скалпа при подготовка за приемане на лечебни вещества, ограничаващи косопада. Човек трябва да е внимателен в избора си на такива козметични продукти. Само най-добрите шампоани против косопад могат да се справят с нормализирането на мастните жлези и техните функции и с елиминирането на сухотата. Подходящо избраният шампоан има доказан ефект върху скалпа като намалява косопада, контролира омазняването, запазва защитния слой на кожата и стимулира растежа на косата.

Съставът от натурални масла и комплекс от витамини прави най-добрите шампоани против косопад незаменими помощници.